Zwolle – Spannende Natuurwandeling, 20 juni 2021

Op zondagmiddag 20 juni  2021 wordt een Spirituele natuurwandeling gegeven door historicus en schrijver, Girbe Buist en wichelroeddeloper Johannes Zoet, in het Engelse Werk bij Zwolle. Het Engelse Werk, ligt naast de winterdijk Katerveerdijk, langs de rivier de IJssel. Het is een park met veel bomen en struiken, die in 1828 in Engelse landschapstijl aangelegd, op de voormalige vestingwerken uit de 16de eeuw, die uit een aarden wal met een brede sloot en schansen bestond.

Keltisch boomkalender         

De boom heeft door de eeuwen heen een belangrijke plaats in het leven van de mens ingenomen. Op religieus terrein (boom der kennis van goed en kwaad, levensboom), in mythologie en bijgeloof (breukenbomen, lapjesbomen, heksenbomen), maar ook in maatschappelijke zin (rechtspraak onder bomen) De mens heeft in immense oeroude houtkolossen, vaak een symbool gezien van het eeuwige leven. Of op zijn minst het symbool, van voorspoedige groei. Tijdens de wandeling wordt door Girbe Buist, ingegaan op de betekenis van diverse boomsoorten, die in het Engelse Werk groeien. Ook wordt door hem ingegaan op de Keltische boomkalender. Deze onderscheidt dertien bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel mensentypes. Je ontdekt welke boom bij jou hoort, en welke rol jouw levensboom heeft gespeeld, in onze volksgeneeskunde, folklore en cultuurgeschiedenis. Verder worden bijzondere boomweetjes verteld zoals waarom een boom nooit hoger wordt dan 120 meter en waarom een boom ’s morgens dikker is dan ’s avonds.

Wichelroede lopen                 

Aan het begin van deze natuur wichelroede wandeling reikt wichelroedeloper Johannes Zoet, de wichelroede uit. Tijdens de wandeling gaan we met de wichelroede, leylijnen volgen. Je leert welke bomen op een knooppunt van leylijnen staan. En gaan we de uitstraling van bomen met de wichelroede meten. Tijdens de natuurwandeling, gaan we nog meer doen met de wichelroede.

Start plaats: Restaurant het Engelse Werk

Datum: zondag 20 juni 2021     

 Tijd: 13.30 uur tot 15.30 uur    

Prijs: 15 euro p.p, dit is inclusief set wichelroede, die u mag houden. 

Opgave:  via contact@pelgrimspad.nl

Na aanmelding krijgt u een bevestiging van ons.