Zwolle – Keltische boomwandeling in het Engels Werk

Historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet, houden op zaterdagmiddag 18 juni en zondagmiddag 19 juni 2022. Een Keltische Boomwandeling,  in het Engels Werk bij Zwolle. Het Engelse Werk, ligt naast de winterdijk Katerveerdijk, langs de rivier de IJssel. Het is een park met veel bomen en struiken, die in 1828 in Engelse landschapstijl aangelegd, op de voormalige vestingwerken uit de 16de eeuw, die uit een aarden wal met een brede sloot en schansen bestond.

Kelten          

De Kelten komen oorspronkelijk uit Centraal Europa. En de boom speelde een belangrijke rol in hun cultuur. Zo zagen zij in de oeroude houtkolossen een symbool van het eeuwige leven. Ook kenden zij een boomkalender met 13 bomen en struiken. Die corresponderen met even zoveel mensentypen.  Tijdens de  wandeling gaat Girbe Buist in op de symbolische betekenis van diverse boomsoorten, die groeien in het Engelse Werk.  Ook zal hij ingaan op de vraag; hoe de desbetreffende bomen en struikenkunnen bijdragen, aan onze strijd tegen de opwarming van de aarde. Tenslotte behandelt hij de Keltische boomkalender.  De deelnemers ontdekken, welke boom of struik bij hem / haar hoort. En welke rol de levensboom heeft gespeeld in onze folklore en cultuurgeschiedenis. 

Hulst op krachtplek

Wichelroede lopen                 

Kelten sneden dunne rechte en korte takken van de hazelaar. Van de afgesneden takken maakten zij  houten wichelroedes. Met de lange houten wichelroede, werd krachtplekken opgespoord  voor verering en rechtspraak. Aan het begin van de Keltische boomwandeling. Krijgt elke deelnemer een set lange wichelroede van wichelroedeloper Johannes Zoet. Na de wandeling mogen de deelnemers hun wichelroedes mee naar huis nemen. Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem. Aan begin van de wandeling leert Johannes Zoet, de deelnemers hoe zij de wichelroedes moeten vast moeten houden. Tijdens de wandeling leer je, hoe je met de wichelroedes energiebanen kan opsporen. En je leert welke bomen staan op een knooppunt met  leylijnen staan (niet verwarren met aardstralen). Ook wordt kort uitleg gegeven over aardstralen.

Start plaats: buiten bij het restaurant het Engelse Werk

Datum: zaterdag 18 juni en zondag 19 augustus 2022 

Start: 13.30 uur

Duur: 2 uur    

Prijs: 18 euro p.p, dit is inclusief set wichelroede en een boekje over boomkarakters.  De wichelroedes, mag je na de wandeling houden.

Opgave :  via contact@pelgrimspad.nl . Bij opgave melden 18 of 19 juni.