Assen – Wichelroede wandeling langs mannelijke en vrouwelijke plekken

De in Assen geboren historicus Girbe Buist organiseert samen met de paragnost / wichelroedeloper Chris Zoet uit Diever een speciale wichelroede wandeling, over mannelijke en vrouwelijke energie in Assen . De Drentse journalist / historicus Lammert Huizing schreef in 1997 in een krantenartikel in de Drentse Courant over Zoet; “Daarom is het goed dat er enfant terribles zin zolas Wigholt Vleer en Chris Zoet. Hun activiteit als dwarsliggers houdt de samenleving wakker en prikkelt de wetenschap tot aandacht voor zaken, die eigenlijk niet kunnen bestaan.”

Deze in in Nederland uniek wichelroedewandeling gaat langs mannelijke en vrouwelijke plekken in Assen. Tijdens deze wandeling vertellen zij tevens boeiende verhalen over bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen. De wandeling wordt georganiseerd in het kader van het Drents Geschiedenisfestival en vindt plaats op zondag 6 oktober van 10.30 tot 13.00 .Er wordt gestart bij de ingang van het Drents Museum. Volgens de Geomantie (leer van de aarde) lopen er energiebanen door Assen en andere steden. Deze energiebanen worden ook wel Leylijnen genoemd en fungeren als kanalen voor kosmische energie. Op plekken waar deze energiebanen elkaar kruisen ontstaan knooppunten van energie, die ook wel Leycentra of krachtplekken worden genoemd. Eigenlijk zijn de leylijnen en leycentra goed vergelijkbaar met de meridianen en de acupunctuurpunten van het menselijke lichaam waardoor de levensenergie van de mens stroomt. De krachtplekken kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke energie bevatten. Bij vrouwelijke- of maanplekken, draait de energie links om en heeft een kalmerend effect. En bij mannelijke of zonneplekken, draait de energie rechtsom en heeft een activerend effect. Op de krachtplekken staan vaak belangrijke gebouwen, bomen en beelden. Tjdens de wandeling leer je, hoe je met een wichelroede deze mannelijke en vrouwelijke plekken kunt opsporen en deze energie kunt gebruiken. en hoe je met de wichelroede aardstralen kunt vinden. Daarnaast laten de gidsen Zoet en Buist je tijdens de wandeling kennismaken met spannende plekken in Assen en de daarbij behorende verhalen over bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen. Aan de orde komen onder meer de Cisterciënzer nonnen van het Asser klooster, Bottentinus, Bartje, de Bollenavonden, de watergeest van de Weiersloop en het spook van Assen.

Start: bij ingang Drents Museum                                                                                                                                     Datum: 6 oktober                                                                                                                                                                    Tijd: 10.30 tot 13.00 uur                                                                                                                                                          Prijs 12,50 euro p.p (incl. wichelroede)

AANMELDEN VIA CONTACTFORMULIER

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Datum

Onderwerp

Je bericht

512