Assen – Wichelroede wandeling langs mannelijke en vrouwelijke plekken

De in Assen geboren historicus Girbe Buist organiseert samen met de paragnost / wichelroedeloper Johannes  Zoet,  een speciale wichelroede wandeling, over mannelijke en vrouwelijke energie in Assen .

De Drentse journalist / historicus Lammert Huizing schreef in 1997 in een krantenartikel in de Drentse Courant over Zoet; “Daarom is het goed dat er enfant terribles zijn zolas Wigholt Vleer en Chris Zoet. Hun activiteit als dwarsliggers houdt de samenleving wakker en prikkelt de wetenschap tot aandacht voor zaken, die eigenlijk niet kunnen bestaan.”

Deze unieke wichelroedewandeling gaat langs mannelijke en vrouwelijke plekken in Assen. Tijdens deze wandeling vertelt historicus Girbe Buist, boeiende verhalen over bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen.  Volgens de Geomantie (leer van de aarde) lopen er energiebanen door Assen en andere steden. Deze energiebanen worden ook wel Leylijnen genoemd en fungeren als kanalen voor kosmische energie. Op plekken waar deze energiebanen elkaar kruisen ontstaan knooppunten van energie, die ook wel Leycentra of krachtplekken worden genoemd. Eigenlijk zijn de leylijnen en leycentra goed vergelijkbaar met de meridianen en de acupunctuurpunten van het menselijke lichaam waardoor de levensenergie van de mens stroomt. De krachtplekken kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke energie bevatten. Bij vrouwelijke- of maanplekken, heeft  de positieve energie,  een kalmerend effect. En bij mannelijke of zonneplekken,  heeft  de positieve energie  een activerend effect. Op de krachtplekken staan vaak belangrijke gebouwen, bomen en beelden. Tijdens de wandeling leert  paragnost /wichelroedeloper Chris Zoet,  hoe je met een wichelroede deze mannelijke en vrouwelijke plekken kunt opsporen en deze energie kunt gebruiken.                                Enkele verhalen die aan de orde komen zijn:  Cisterciënzer nonnen van het Asser klooster, Bottentinus, Bartje, de Bollenavonden, de watergeest van de Weiersloop en het spook van Assen.

Start: bij ingang Drents Museum                

Datum:   7  juni    2020          

Start: 12.30 tot 15.30 uur       

Prijs: 17,50 euro, inclusief gratis set wichelroeden                                                                                                

AANMELDEN VIA contact@pelgrimspad.nl