Assen – Wichelroede wandeling, 7 juni 2020

Historicus en schrijver, Girbe Buist organiseert samen met de paragnost en wichelroedeloper, Johannes  Zoet,  een  spannende wichelroede wandeling in het centrum van Assen en het Asserbos. 

De Drentse journalist / historicus Lammert Huizing schreef in 1997 in een krantenartikel in de Drentse Courant over Johannes Zoet; “Daarom is het goed dat er enfant terribles zijn zoals Wigholt Vleer en  Johannes Zoet. Hun activiteit als dwarsliggers houdt de samenleving wakker en prikkelt de wetenschap tot aandacht voor zaken, die eigenlijk niet kunnen bestaan.”

Deze unieke wichelroedewandeling gaat langs mannelijke en vrouwelijke plekken in Assen. Tijdens deze wandeling vertelt Girbe Buist, boeiende verhalen over bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen.  Volgens de Geomantie (leer van de aarde) lopen er energiebanen door Assen en andere steden. Deze energiebanen worden ook wel Leylijnen genoemd en fungeren als kanalen voor kosmische energie. Op plekken waar deze energiebanen elkaar kruisen ontstaan knooppunten van energie, die ook wel Leycentra of krachtplekken worden genoemd. Eigenlijk zijn de leylijnen en leycentra goed vergelijkbaar met de meridianen en de acupunctuurpunten van het menselijke lichaam waardoor de levensenergie van de mens stroomt. De krachtplekken kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke energie bevatten. Bij vrouwelijke- of maanplekken, heeft  de positieve energie,  een kalmerend effect. En bij mannelijke of zonneplekken,  heeft  de positieve energie  een activerend effect. Op de krachtplekken staan vaak belangrijke gebouwen, bomen en beelden. Tijdens de wandeling leert  paragnost /wichelroedeloper Johannes  Zoet,  hoe je met een wichelroede deze mannelijke en vrouwelijke plekken kunt opsporen en deze energie kunt gebruiken.                                Enkele verhalen die aan de orde komen zijn:  Cisterciënzer nonnen van het Asser klooster, Bottentinus, Bartje, de Bollenavonden, de watergeest van de Weiersloop en het spook van Assen.

Start: Assen, bij ingang Drents Museum                

Datum:   zondag 7  juni    2020          

Start: 13.30 tot 16.00 uur       

Prijs: 15  euro, inclusief wichelroede, die u mag houden.

                                                                           

AANMELDEN VIA contact@pelgrimspad.nl