Ootmarsum – Wichelroedelopen in Openluchtmuseum, 5 juni 2020

In het Openluchtmuseum Ootmarsum zijn veel positieve krachtplekken. Op vrijdag  5 juni  2020 wordt een spannende workshop wichelroedelopen geven. Wichelroedeloper  Johannes  Zoet leert je de fijne kneepjes van het wichelroedelopen.
Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te doen met deze gezellige workshop.

Op het binnenterrein leer je onderaardse wateraders en leylijnen met de wichelroede op te sporen. Wat zijn leylijnen?, deze vraag krijgt wichelroedeloper Zoet vaak, die al 25 jaar les geeft in het wichelroedelopen.
Leylijnen zijn positieve onzichtbare energielijnen, deze niet te verwarren met de negatieve aardstralen.
Leylijn is vernoemd naar het oud-Engels woord Leah, dit betekent “luwte / bescherming”.

Buiten het terrein van het openluchtmuseum leer je aardstralen op sporen.  En gaan we naar het  centrum van het middeleeuwse stadje Ootmarsum.  In 1300 verleende bisschop van Utrecht, Willem II Berthout aan Ootmarsum stadsrechten. In het centrum  zijn enkele  bijzondere plekken met leylijnen.  De hervormde kerk heeft een bijzonder geschiedenis! In 1809 gaf de Franse koning Lodewijk Napoleon Bonaparte, die katholiek was, de grote kerk terug aan de katholieken. Wel moesten de katholieken het kerkorgel afstaan aan de hervormden. De familie Bonaparte had ervaring met leylijnen. Lodewijk Napoleon zocht een plek in Ootmarsum waar leylijnen zijn, waarop de hervormden hun nieuwe kerk konden bouwen.   Bij deze hervormde kerk en de katholieke Simon en Judaskerk, hoe je  leylijnen kunt vinden

Plaats: Openluchtmuseum Ootmarsum

Adres: Commanderieplein 2

Datum: vrijdag 5 juni 2020

Aanvang: tussen 10.00 en 10.30 uur, krijg je kop koffie / thee aangeboden.

Duur workshop: 10.30 tot 13.30 uur.

Prijs: 19,50 euro p.p., dit is inclusief entree museum, 1 kop koffie / thee en gratis set wichelroede

Aanmelden via  contact@pelgrimspad.nl