Deventer – Hanze Ghosttour 29 okt. 2023

De wandeling is volgeboekt

Wichelroedeloper  /  paragnost Johannes Zoet van PelgrimspadNL  en historicus  Girbe Buist organiseren, op zondagmiddag 29 okt. 2023 . Een Spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van  Deventer. [ Door privé omstandigheden gaat de wandeling op zaterdag 28 oktober niet door].

SPOOKHUIZEN 

Copyright Fotografie Henk Boudewijns

Deventer kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken.  Berucht is  het huis van de 1000 zielen aan de Sandrasteeg  8.  In dit oudste stenen huis van Nederland , spookt het volgens de bewoners. Vooral tussen 1 en 2 uur ’s nachts. Dan hoor je het spook Buve kloppen.  Een aantal bewoners hebben daarom voortijdig hun biezen gepakt.  Andere spooklocaties zijn het pand van de Deventer putmoord aan de Brink. En de Lebuinuskerk.

Niet alleen bezoek  je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over  de  beenderen van Geert Groote en Florus Radewijn, heilige bomen, oerplekken, leylijnen, afweersymbolen en de stadsengel van Deventer.
Johannes Zoet en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Deventer ontdekken.  En historicus Girbe Buist vertelt de bijhorende spannende achtergrondverhalen. 

WICHELROEDE LOPEN

Copyright Johannes Zoet

Wichelroedeloper / paragnost Johannes  Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert.  Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem tijdens deze wandeling.  Zoet , leert je hoe je met de wichelroede, energiebanen en krachtplekken opspoort.  

Praktische zaken 
Datum:   zondag 29 oktober

Door privé omstandigheden, gaat de wichelroedewandeling op  zaterdag 28 oktober niet door . 

Duur van de wandeling is:  2 uur
Start: 13.30 uur,  op  de Brink,  bij de grote fontein t.o.  het VVV-kantoor..
Prijs:  18 euro p.p. , dit is inclusief set lange wichelroedes, die je mag houden en incl. het chocolade-orakel.

aanmelden via contact@pelgrimspad.nl  Na aanmelding krijgt u een bevestiging van ons.  De wandeling is volgeboekt, u kunt zich niet meer aanmelden.