Deventer – Wichelroede wandeling, 30 oktober 2022

Wichelroedeloper  /  paragnost Johannes Zoet en historicus  Girbe Buist organiseren, op zondagmiddag 30  september. Een Spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van  Deventer.

SPOOKHUIZEN 

Copyright Fotografie Henk Boudewijns

Deventer kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken.  Berucht is  het huis van de 1000 zielen aan de Sandrasteeg  8.  In dit oudste stenen huis van Nederland , spookt het volgens de bewoners. Vooral tussen 1 en 2 uur ’s nachts. Dan hoor je het spook Buve kloppen.  Een aantal bewoners hebben daarom voortijdig hun biezen gepakt.  Andere spooklocaties zijn het pand van de Deventer putmoord aan de Brink. En de Lebuinuskerk.

Niet alleen bezoek  je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over  de  beenderen van Geert Groote en Florus Radewijn, heilige bomen, oerplekken, leylijnen, afweersymbolen en de stadsengel van Deventer.
Johannes Zoet en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Deventer ontdekken.  En historicus Girbe Buist vertelt de bijhorende spannende achtergrondverhalen. 

WICHELROEDE LOPEN

Copyright Johannes Zoet

Wichelroedeloper / paragnost Johannes  Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert.  Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem tijdens deze wandeling.  Zoet , leert je hoe je met de wichelroede, energiebanen en krachtplekken opspoort.  

Praktische zaken 
Datum: zondagmiddag 30 oktober  2022. 
Duur v.d. wandeling: 2 uur
Start: 13.30 uur,  op  de Brink,  voor het VVV-kantoor..
Prijs:  18 euro per persoon. Dit is inclusief set lange wichelroedes, die je mag houden.

Aanmelden voor de wandeling   via contact@pelgrimspad.nl

Na aanmelding krijgt u een bevestiging  van deelname.