Groningen – Hanze Ghost tour 24 september 2023

Wichelroedeloper Johannes Zoet en historicus Girbe Buist organiseren op zondagmiddag 24 september een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van Hanzestad Groningen. Tevens leer je om te gaan met de wichelroede.

© Henk Boudewijns  Fotografie. 

Spookhuizen
Groningen kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken.
Berucht is het Sichtermanhuis aan de Ossenmarkt, waar een oosterse prinses flink begon te spoken toen de “koning van Groningen” zijn minnares na haar dood bewaarde in een glazen kist op zolder.

© Henk Boudewijns fotografie

Andere spooklocaties zijn het Anthonygasthuis, het voormalige Rode Weeshuis, de voormalige Waalse Kerk en een huis aan de Nieuwe Boteringestraat.
Niet alleen bezoek je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over de arm van Johannes de Doper, de excentrieke professor Scheltema, de laatste executie op de Grote   Markt, krachtplekken, aardstralen en afweersymbolen uit de Hanzetijd.
Johannes Zoet en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Groningen ontdekken. Girbe Buist, vertelt de bijbehorende spannende achtergrondverhalen.

Wichelroede
Johannes Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert en hoe je met de wichelroede leylijen (= positieve energiebanen) en krachtplekken opspoort. Ook leert hij je hoe je de negatieve aardstralen opspoort.

De wandeling wordt afgesloten met een chocolade orakel. Niet alleen de kleding, die je draagt, ook het soort chocolade, dat je eet vertelt veel over je persoonlijkheid. Dat verkondigt de Nieuw
Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek Chocolate Therapy.
Zoet en Buist zullen aan het einde van de stadswandeling het chocolade orakel met je doen.

Praktische zaken                                                                                       

Plaats: buiten bij de ingang van het Forum, Nieuwe Markt 1.
Datum: zondag 24 september 2023
Duur van de wandeling is: 2 uur
Start: 13.30 uur
Prijs:  20 euro per persoon. Dit is inclusief set wichelroede, die je mag houden. En een hand-out over het chocolade-orakel.

Aanmelden via contact@pelgrimspad.nl Na aanmelding krijgt u een bevestiging van ons.