Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zwolle – Keltische boomwandeling 29 juli

juli 29 @ 13:30 - oktober 14 @ 15:30

Historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet, houden op zaterdag 29 juli. Een Keltische boomwandeling in het Engelse Werk bij Zwolle.
Dit is een park met veel bomen en struiken, die in 1828 in Engelse landschapstijl aangelegd, op de voormalige vestingwerken uit de 16de eeuw, die uit een aarden wal met een brede sloot en schansen bestond.

Kelten 

De Kelten komen oorspronkelijk uit Centraal Europa. En de boom speelde een belangrijke rol in hun cultuur.  Zo zagen zij in de oeroude houtkolossen,  een symbool van het eeuwige leven.  ook kenden zij een boomkalender met 13 bomen en struiken., die corresponderen met even zoveel menstypen.
Tijdens de wandeling gaat Girbe Buist, in op de symbolische betekenis van diverse boomsoorten, die groeien in het Engelse.
Ook zal hij ingaan op de vraag. Hoe de desbetreffende bomen en struiken kunnen bijdragen, aan onze strijd tegen de opwarming van de aarde. Tenslotte behandelt hij de Keltische boomkalender.
De deelnemers ontdekken welke boom of struik bij hem / haar hoort. En welke rol die levensboom heeft gespeeld in onze folklore en cultuurgeschiedenis.

Wichelroede lopen

Kelten sneden dunne, lange en korte rechte takken van de hazelaar. Ze maakten van de afgesneden takken, houten wichelroedes. Met de lange wichelroede, werden krachtplekken opgespoord voor hun verering en rechtspraak. Aan het begin van de Keltische boomwandeling. Krijgt elke deelnemer een set lange wichelroedes van wichelroedeloper Johannes Zoet. Na de wandeling mogen de deelnemers  hun wichelroede mee naar huis nemen. Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem. Aan begin van de wandeling leert Johannes Zoet, de deelnemers, hoe zij beide wichelroedes vast moeten houden. Tijdens de wandeling, leer je  hoe  je met de wichelroede energielijnen, kan opsporen. En welke bomen staan op een knooppunt van positieve leylijnen (niet verwarren met aardstralen).

Informatie Keltische boomwandeling

Start:  buiten bij het  restaurant het Engelse Werk / Adres: Engelse Werk 4, Zwolle
Datum: zaterdag 29 juli

Start: 13.30 uur

Duur van de wandeling:  2 uur

Prijs: 18 euro p.p., dit is inclusief set wichelroede, en Hand-out over boomkarakters.

Vooraf opgeven via mail contact@pelgrimspad.nl    

 

Organisator

PelgrimspadNL
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl

Locatie

Zwolle
Het Engelse Werk 4
Zwolle, 8019 BM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie