Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zwolle, Hanze Ghost tour

oktober 1 @ 13:30 - 15:30

Wichelroedeloper Johannes Zoet en historicus Girbe Buist organiseren op zondagmiddag 1 oktober een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van Hanzestad Zwolle. Tevens leer je om te gaan met de wichelroede.

Zoet en Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Zwolle ontdekken. En historicus Girbe Buist vertelt  je de bijbehorende spannende achtergrondverhalen.

Spookhuizen

Copyright Fotografie Henk Boudewijns

Zwolle kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken. Berucht is het spookhuis aan de Voorstraat 19, dat nu een onderdeel is, van studentencafé het Vliegend Paard. Het spookte hier vooral rond 1900. Het spook was te zien in de spiegel als een afzichtelijke man. Ook gingen deuren en ramen op onverklaarbare wijze open en dicht en hoorde men het gerammel van kettingen.

©  Henk Boudewijns Fotografie.

Andere spooklocaties zijn de schepenzaal in het oude raadhuis en de boekwinkel Van de Velde in de Broeren.
Niet alleen bezoek je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over de beenderen van Thomas a Kempis , de bloedige Sint Lucienacht,  heilige bomen en de stadsengel van Zwolle. En de wilde deerne van Zwolle.

Wichelroede
Wichelroedeloper Johannes Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert.  En hoe je met de wichelroede energiebanen (leylijnen en aardstralen) en krachtplekken opspoort.

Chocolade-orakel 

De wandeling wordt afgesloten met een chocolade-orakel. Niet alleen de kleding, die je draagt, ook het soort chocolade, dat je eet, vertelt veel over je persoonlijkheid.
Dar verkondigt de Nieuw Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek Chocolate Therapy.
Zoet en Buist zullen aan het einde van de stadswandeling het chocoladeorakel met je doen.

Praktische zaken

Plaats: Bij het Zwols Balletjeshuis,  Grote Kerkplein 13 ( vlakbij de Grote – of Sint Michaelskerk).
Datum: zondag 01 oktober 2023
Duur workshop van de wandeling is: 2 uur
Start: 13.30 uur
Prijs:  20 euro per persoon. Dit is inclusief set wichelroede, die je mag houden. En een hand-out over het chocolade-orakel.

Aanmelden via contact@pelgrimspad.nl

 

 

Organisator

PelgrimspadNL
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl

Locatie

Grote Kerkplein 13, Zwolle
Grote Kerkplein 13
Zwolle, 8011PK
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie