Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wichroede wandeling Deventer, 06 november

november 6 @ 13:30 - 15:30

Wichelroedeloper / paragnost, Johannes  Zoet en historicus Girbe Buist organiseren op zondagmiddag 06 november  2022. Een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in het historische binnenstad van Deventer.

Spookhuizen 

Deventer kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze  plekken. Berucht is het huis van de 1000 zielen aan de Sandrasteeg 8. In dit oudste stenen huis van Nederland, spookt het volgens de bewoners. Vooral tussen 1 en 2 uur ’s nachts, hoor je het spook Bove kloppen. Een aantal bewoners hebben daarom voortijdig hun biezen gepakt. Andere spooklocaties zijn het pand van de Deventer putmoord aan de Brink. En de Lebuïnuskerk . Niet alleen bezoek je  deze spookplekken. Ook maak je kennis met verhalen over de beenderen van Geert Grote en Floris Radewijn, heilige bomen, oerplekken, leylijnen, afweersymbolen en de stadsengel van Deventer. Johannes Zoet en Girbe Buist, laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Deventer ontdekken. Historicus Girbe Buist vertelt je de bijhorende spannende achtergrondverhalen. 

Wichelroede

Johannes Zoet leert je hoe je de wichelroede hanteert. Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem, tijdens deze wandeling. De deelnemers leren met hun wichelroede, hoe ze met de wichelroede energiebanen en krachtplekken opsporen.

De wandeling wordt afgesloten met een chocolade-orakel. Niet alleen kleding die je draagt, ook het soort chocolade, dat je eet. Vertelt veel over je persoonlijkheid. Dat verkondigt de Nieuw-Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek ‘Chocolate Therapy’.

Plaats: buiten voor het VVV-kantoor aan de Brink (niet
Datum: zondag  06 november 2022
Duur workshop: 2 uur
Start: 13.30 uur
Prijs: 18 euro per persoon. Dit is inclusief set wichelroede, die je mag houden. En een hand-out over het chocolade-orakel.

De wandeling is vol geboekt, u kunt zich niet meer aanmelden via contact@pelgrimspad.nl

 

 

Gegevens

Datum:
november 6
Tijd:
13:30 - 15:30

Organisator

PelgrimspadNL
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl