Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Enschede – Keltische boomwandeling

juni 17 @ 13:30 - 15:30

PelgrimspadNL organiseert op zaterdag 17 juni 2023, in het Enschedese Abraham Ledeboerpark. Een Keltische boomwandeling met de wichelroede. Deze natuurwandeling wordt verzorgd door historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet.

Keltisch boomkalender

Heilig boom bij Kelten., PelgrimspadNL

De Kelten komen oorspronkelijk uit Centraal Europa. En de boom speelde een belangrijke rol in hun cultuur. Zo zagen zij in de oeroude houtkolossen een symbool van het eeuwige leven. Ook kenden zij een boomkalender met 13 bomen en struiken. Die corresponderen met even zoveel mensentypen. Tijdens wandeling gaat Girbe Buist in op de symbolische betekenis van diverse boomsoorten, die groeien in het Engelse Werk. Ook zal hij ingaan op de vraag; hoe de desbetreffende bomen en struikenkunnen bijdragen, aan onze strijd tegen de opwarming van de aarde. Tenslotte behandelt hij de Keltische boomkalender. De deelnemers ontdekken, welke boom of struik bij hem / haar hoort. En welke rol de levensboom heeft gespeeld in onze folklore en cultuurgeschiedenis

Wichelroede lopen

Foto copyright PelgrimspadNL

Kelten sneden dunne rechte en korte takken van de hazelaar. Van de afgesneden takken maakten zij houten wichelroedes. Met de lange houten wichelroede, werd krachtplekken gezocht voor verering en rechtspraak. Aan het begin van de Keltische boomwandeling. Krijgt elke deelnemer een set lange wichelroede van wichelroedeloper Johannes Zoet. Na de wandeling mogen de deelnemers hun wichelroedes mee naar huis nemen. Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem. ;Aan begin van de wandeling leert Johannes Zoet, de deelnemers hoe zij de wichelroedes moeten vast moeten houden. Tijdens de wandeling leren ze met hun wichelroede energiebanen opsporen. En welke bomen op een knooppunt van leylijnen staan (niet verwarren met aardstralen). Ook wordt met de wichelroede de aura uitstraling van zonne- en maanbomen gemeten.

Start plaats: Parkeerplaats v.h. Abraham Ledeboerpark,  Hengelosestraat 325, Enschede.

Datum: zaterdag 17 juni 2023

Tijd: 13.30 uur tot 15.30 uur

Prijs: 18 euro p.p., dit is inclusief set wichelroede, en Handout over boomkarakters.

Aanmelden via contact@pelgrimspad.nl 

Na opgave, krijgt u een bevestiging.

 

Organisator

PelgrimspadNL
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl

Locatie

Enschede, Abraham Ledeboerpark
Hengelosestraat 325
Enschede,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie