Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Deventer – Hanze Ghost tour 29 oktober

oktober 29 @ 13:30 - 15:30

NOG 8 PLEKKEN OPEN  

Wichelroedeloper Johannes Zoet van PelgrimspadNL en historicus Girbe Buist organiseren op zaterdagmiddag 28 oktober en zondagmiddag 29 oktober een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van de Hanzestad Deventer.  Tevens leer je om te gaan met de wichelroede.

Spookhuizen                                                                                         

Deventer kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken. Berucht is het huis van de 1000 zielen aan de Sandrasteeg 8. In dit oudste stenen huis van Nederland, spookt het volgens de bewoners. Vooral tussen 1 en 2 uur ’s nachts hoor je het spook Buve kloppen. Een aantal bewoners hebben daarom voortijdig hun biezen gepakt. Andere spooklocaties zijn het pand van de Deventer putmoord aan de Brink, het meester Geerthuis en de Lebuïnuskerk.

Niet alleen bezoek je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over de beenderen van Geert Grote en Floris Radewijn, heilige bomen, oerplekken , leylijnen, afweersymbolen uit de Hanzetijd en de stadsengel van Deventer.

Johannes Zoet van PelgrimsapdNL en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Deventer ontdekken en vertellen je de bijbehorende spannende achtergrondverhalen.

Wichelroede

Johannes Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert. En hoe je met de wichelroede energiebanen (leylijnen) en krachtplekken opspoort.

De wandeling wordt afgesloten met een chocolade-orakel. Niet alleen de kleding, die je draagt, ook het soort chocolade, dat je eet vertelt veel over je persoonlijkheid. Dat verkondigt de Nieuw Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek Chocolate Therapy.

Zoet en Buist zullen aan het einde van de stadswandeling het chocolade-orakel met je doen.

Praktische zaken     

Plaats: bij de Wilhelminafontein op de Brink (vlakbij het  VVV-kantoor).
Datum: zondag 29 oktober 2023
Duur workshop: 2 uur
Start: 13.30 uur
Prijs: 18 euro per persoon. Dit is inclusief set wichelroede, die je mag houden. En een hand-out over het chocolade-orakel.

Aanmelden vIa contact@pelgrimspad.nl  Na aanmelding krijgt u een bevestiging van ons.

Locatie

Deventer
Brink 89
Deventer, 7411 BX
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie