Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Assen – Keltische Boomkalender

23 oktober 2022 @ 13:30 - 15:30

Historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet houden in Assen, op zondagmiddag 23 oktober 2022, een Keltische boomwandeling in het Asserbos.

KELTEN

De Kelten komen oorspronkelijk uit Centraal Europa en de boom speelde een belangrijke rol in hun cultuur. Zo zagen zij in de oeroude houtkolossen een symbool van het eeuwige leven. Ook kenden zij een boomkalender met dertien bomen en struiken, die correspondeerden met even zoveel menstypen.

copyright foto: PelgrimspadNL

Tijdens de wandeling gaat Girbe Buist in op de symbolische betekenis van diverse boomsoorten, die groeien in het Asserbos. ook zal hij ingaan op de vraag vraag hoe de desbetreffende bomen en struiken kunnen bijdragen aan onze strijd tegen de opwarming van de aarde. Tenslotte behandelt hij de Keltische boomkalender. De deelnemers ontdekken welke boom of struik bij hem, of haar hoort. En welke rol die levensboom heeft gespeeld in onze folklore en cultuurgeschiedenis.

WICHELROEDE

Kelten sneden dunne, lange rechte en korte takken van de hazelaar. Van de afgesneden takken maakten zij houten wichelroedes. met deze lange wichelroedes werden krachtplekken opgespoord voor verering en rechtspraak. Aan het begin van de Keltische boomwandeling. Krijgt elke deelnemer een set lange wichelroede van wichelroedeloper Johannes Zoet. Na de wandeling mogen de de deelnemers hun wichelroedes mee naar huis nemen. Als je nog nooit een wichelroede heb gehanteerd, is dit geen probleem. Aan het begin van de wandeling leert Johannes Zoet, de deelnemers hoe ze de beide wichelroedes vast moeten houden. Tijdens de wandeling leren ze met hun wichelroede, hoe ze energiebanen moeten opsporen. En welke bomen op leylijnen staan. Ook wordt met de wichelroede, de aura uitstraling van zonne- en maanbomen gemeten.

INFORMATIE KELTISCHE BOOM WANDELING

Plaats: buiten bij het Duurzaamheidscentrum

Adres: Bosrank 2

Duur wandeling: 2 uur

Start: 13.30 uur

Datum: zondag 23 oktober 2022

Prijs:  18,00 euro p.p. Dit is inclusief wichelroede, die je mag houden, en een boekje over boomkarakters.

Aanmelden:  via e-mail: contact@pelgrimspad.nl

Na aanmelding krijg je bevestiging van deelname.  

Organisator

PelgrimspadNL
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl

Locatie

Assen
Bosrank 2
Assen,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie