Enschede – Spirituele Natuurwandeling, 14 juni 2020

Historicus en schrijver Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet organiseren op zondag 14 juni Spirtiuele Natuurwandeling in het Abraham Ledeboerpark bij Enschede. Van 1880 tot 1956 stond op het landgoed, een villa van de familie Ledeboer. De tuin is aangelegd in 1880 naar ontwerp van tuinarchitect Dirk Wattez. Na de afbraak van de villa in 1956, werd het landgoed door de famlie Ledeboer, geschonken aan gemeente Enschede. En kreeg de naam Abraham Ledeboerpark.

Keltisch boomkalender

De boom heeft door de eeuwen heen een belangrijke plaats in het leven van de mens ingenomen. Op religieus terrein (boom der kennis van goed en kwaad, levensboom), in mythologie en bijgeloof (breukenbomen, lapjesbomen, heksenbomen), maar ook in maatschappelijke zin (rechtspraak onder bomen) De mens heeft in immense oeroude houtkolossen, vaak een symbool gezien van het eeuwige leven. Of op zijn minst het symbool, van voorspoedige groei. Tijdens de wandeling wordt door Girbe Buist, ingegaan op de betekenis van diverse boomsoorten, die in het Abraham Ledeboerpark groeien. Ook wordt door hem ingegaan op de Keltische boomkalender. Deze onderscheidt dertien bomen en struiken, die corresponderen met even zoveel mensentypes. Je ontdekt welke boom bij jou hoort, en welke rol jouw levensboom heeft gespeeld, in onze volksgeneeskunde, folklore en cultuurgeschiedenis. Verder worden bijzondere boomweetjes verteld zoals waarom een boom nooit hoger wordt dan 120 meter en waarom een boom ’s morgens dikker is dan ’s avonds.

Wichelroede lopen

Bij het bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner, reikt wichelroedeloper Johannes Zoet, de wichelroede uit, en leert u hoe u de wichelroede moet vast houden en hanteren. Tijdens de wandeling gaan we met de wichelroede, leylijnen volgen. Je leert welke bomen om een knooppunt van leylijnen staan. En gaan we de uitstraling van bomen met de wichelroede meten. Tijdens de natuurwandeling, gaan we nog meer doen met de wichelroede.

Start plaats: Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner

Datum: zondag 14 juni 2020

Tijd: 13.30 uur tot 15.30 uur

Prijs: 15 euro p.p, dit is inclusief set wichelroede, die u mag houden

Opgave via contact@pelgrimspad.nl

Na opgave, krijgt u bevestiging.