boekjes met wichelroede

Bij ieder boekje wordt gratis een set  wichelroede bijgevoegd.  In de boekjes worden  leylijnen en  magische krachtplekken beschreven. Met de wichelroedes, die bij de boekjes zitten, kunt u deze plekken opsporen. De auteurs willen iedereen uitnodigen om zelf te ervaren hoe de positieve energielijnen (de leylijnen) met de wichelroede zijn op te sporen. En waar deze energielijnen elkaar kruisen ontstaan leycentra, plaatsen waar de positieve energie het sterkst is.

In de boekjes is een handleiding opgenomen hoe u de wichelroedes hanteert.   Bij bestelling vermeldt u de titel (s) van het boekje, het aantal boekjes, uw naam en adres via e-mail contact@pelgrimspad.nl

Langs het pelgrimspad in Leiden, Haarlem en de Bollenstreek

Aan de Grote Markt in Haarlem, die eens een toernooiveld is geweest van de graven van Holland, ligt de Grote- of Sint Bavokerk. Deze kerk herbergt een levendig geschiedenis. De bekende Haarlemse schilder Frans Hals ligt in de kerk begraven. Op de plaats van de huidige kerk heeft er eerder vanaf 1328 oudere kerk gestaan. Ook kleeft er aan deze befaamde kerk diverse legenden, zoals het mirakel van Sint Bavo.

De route gaat langs Lisse (Vierkant -Keltisch pallisade en kasteel Dever), Sassenheim, Warmond, Leiden (St. Pieterskerk, stadhuis en de Burcht), Voorhout (kasteelruïne Teylingen en 2 kerken), Noordwijkerhout, Vogelenzang, Heemstede, Bennebroek , Hillegom Santpoort ( kasteel Brederode) en Haarlem, Hervormde Bavokerk, stadhuis en Vikingheiligdom).

Prijs 5,75, inclusief gratis set lange wichelroede.

Langs het pelgrimspad in Twente en Munsterland

Omstreeks 1249 zouden aardmannetjes een middelgrote zwerfkei vanaf de Tankenberg naar het centrum van Oldenzaal. De aardmannetjes van de Tankenberg zouden onder de steen een kwade burgemeester begraven hebben. Onder de steen zou ook eens een meisje door witte wieven van de Lonnekerberg (Enschede) gevangen gezet zijn. Het meisje had aan de witte wieven beloofd om aan niemand iets over de aardmannetjes te vertellen als zij ging winkelen in Oldenzaal. Bij de steen stortte zij echter haar hart uit met de woorden: “O stien, o kolden stien, stummen stien. Gin mens klaag ik ‘t; di’j stien alleen.”. Enkele Oldenzaalse burgers zouden het geklaag van het meisje gehoord hebben en bevrijdden haar van de witte wieven en haalden haar onder de steen vandaan.

De route gaat in Twente langs:  Borne (de Honneburg), Delden (Kasteel Twickel en de geest van de watermolen), De Lutte (Tankenberg/theekoepel, kerk, de Hellehond, arboretum Poort-Bulten en Mysterieuze lijkwagen), Denekamp (kerk en havezathe Singraven), Enschede (2 kerken), Fleringen (Kroezeboom), Hengelo (basiliek), Losser ( vrijstaande toren met Germaans heiligdom), Mekkelhorst (Stenen Landkruis), Oldenzaal (basiliek), Ootmarsum, Saasveld ( kerk met ophaalbrug), Tubbergen (basiliek),  Vasse (grafheuvels), Voltherbroek (de Hunenborg), Weerselo (Het Stift). En in Duitsland langs: Bad Bentheim (grote  kasteel op berg) Epe (2 kerken), Luhne ( bronzen wichelroedeloper), Thuine ( grote hunebed).

Prijs boekje 5,75, inclusief set lange wichelroede.

Langs mysieke plekken in Zuidwest-Drenthe

In het jaar 1216 kreeg de pastoor van Diever tijdens een mis een visioen. Op de ene kant van de hostie zag hij het beeld van Maria op een zetel met het Kind op haar schoot. De pastoor ontstelde en wist niet wat hij moest doen. De mis voortzetten? Of eindigen? Totdat op zijn smeken en tranen de hostie haar normale gedaante herkreeg en de pastoor gelukkig de mis kon voortzetten. Naast de vele Drentse sagen die in het boekje beschreven staan, gaat de route langs: Ansen, (voormalig roofridder kasteel), Diever (kerk, Armenhuis, hunebed, Midhoornblazen en 2 sagen), De Wijk (Havezathe Dickninge en Drents heksenverhaal), Dwingeloo (havenzathe Oldengaerde, kerk, 2 sagen), Nationaal Park Dwingelerveld (grafheuvels en radiotelescoop),Havelte (kerk, grafheuvel, 2 hunebedden, de Bisschopsberg en sage), Kolderveen (kerk op terp),  Lhee (de Spieker met  Germaans heiligdom en de Looberg), Koekange (kerk en 2 sagen), Meppel ( heksenkring, kerk, Meppeler volksverhalen, Ruinen (Mariakerk en voormalig kasteel Oldenhove), Ruinerwold ( kerk en Perenboomweg),  Steenwijk / OV (kerk, beleg van Steenwijk en Doodweg),  Uffelte (sage), Wapserveen (kerk met klokkenstoel en sage).

Prijs 5,75 inclusief korte wichelroede.

Langs mystieke plekken in Noord-Holland-midden

Dit boekje is niet meer leverbaar.