Assen – Keltische Boomwandeling + wichelroede wandeling, 25 oktober 2020

Historicus Girbe Buist en wichelroedeloper Johannes Zoet houden op zondagmiddag 25 oktober, een Keltische boomwandeling in het Asser Bos bij Assen.

KELTEN

De Kelten komen oorspronkelijk uit Centraal Europa (uit het Oosten dus) en de boom speelde een belangrijke rol in hun cultuur. Zo zagen zij in de oeroude houtkolossen een symbool van het eeuwige leven. Ook kenden zij een boomkalender met dertien bomen en struiken, die correspondeerden met even zoveel menstypen. Tijdens de wandeling gaat Girbe Buist in op de symbolische betekenis van diverse boomsoorten, die groeien in het Asser Bos. Ook zal hij de Keltische boomkalender behandelen. De deelnemers ontdekken welke boom of struik bij hem of haar hoort en welke rol die levensboom heeft gespeeld in onze folklore en cultuurgeschiedenis.

WICHELROEDE

De Kelten maakten ook gebruik van de wichelroede. Daarom reikt wichelroedeloper Johannes Zoet uit Diever aan het begin van de wandeling een wichelroede uit. Daarna leert hij de deelnemers hoe je een wichelroede hanteert. Tijdens de wandeling volgen de deelnemers energiebanen en ontdekken zij welke bomen op een knooppunt van leylijnen staan. Ook meten zij de uitstraling van zonne- en maanbomen.

INFORMATIE WANDELING

Plaats: Duurzaamheidscentrum

Adres: Bosrank 2

Duur wandeling: 2 uur

Datum: wegens de Lockdown v.d. overheid, wordt de wandeling verplaatst naar het voorjaar 2021

Prijs: 

Aanmelden:  via e-mail: contact@pelgrimspad.nl