Wichelroedelopen in Openluchtmuseum Ootmarsum, 22 september 2018

In samenwerking met het openluchtmuseum organiseren wij op zaterdag 23 september weer een workshop wichelroedelopen. Onder leiding van Johannes Zoet leer je het hanteren van wichelroede lopen. Na de theorie ga je het geleerde in praktijk brengen, door zelf te gaan wichelroede lopen.

De oudste stad van Twente heeft bijzondere krachtplekken, het openluchtmuseum, de r.k. Judas en Simonkerk en de hervormde kerk, ook wel Napoleonkerk genoemd. In 1809 kocht Lodewijk Napoleon Bonaparte, koning van Holland, een stuk grond in het centrum en schonk het aan de Hervormde Gemeente. Van het geld die ze van Lodewijk Napoleon kregen konden ze een nieuwe kerk bouwen. De Bonepartes hadden ervaring met leylijnen en wichelroedelopen. Lodewijk Napoleon Boneparte zijn broer, Napoleon Boneparte, keizer van Frankrijk, had circa 50 wichelroedlopers in het Franse leger.
We gaan eerst het centrum van het stadje in om met de wichelroedes leylijnen, krachtplekken en aardstralen op te gaan sporen. Daarna gaan we verder op het terrein van het openluchtmuseum wichelroedelopen en leer je wat je nog meer kunt met de wichelroede. Je hoef geen basiskennis te hebben, om mee te doen met de workshop wichelroedelopen.

Wat zijn leylijnen?, dezxe vraag krijgt onze wichelroedeloper vaak. Leylijnen zijn positieve onzichtbare energielijnen, niet te verwarren met de negatieve aardstralen. Leylijn is vernoemd naar het oud-Engels woord Leah, dit betekent “luwte / bescherming”. Vooral grafheuvels, kerken en havezaten werden bewust door de mens op knooppunten van positieve energie gebouwd. Dieren zoals koeien, paarden en schapen rusten of slapen zelfs graag op een leylijn.

Plaats: Ootmarsum (Twente)
Start: ingang Openluchtmuseum Ootmarsum
Datum: zaterdag 23 september 2017
Duur workshop: 3 uur

Tijd: 10:30 uur
Prijs: 20 euro, entree museum, 1 kop koffie of thee en wichelroede inbegrepen.

Je kunt je aanmelden via contact@pelgrimspad.nl of bel 06 226 21 698