Aziatisch Atlantis gevonden

Auteur: Pelgrimspad.nl

Bij het Japanse eiland Okinawa, stuitten duikers in 1995 op 32 m diepte op enkele vreemde rechthoekige steenstructuren. Daarna vond men voor de kust van het eiland Yonaguni [ten zuidwesten van het eiland Okinawa] ook deze soort steenstructuren. In de wateren rondom de naburige eilanden Kerama en Aguni vond men brede trappen die naar pleinen leiden. En in 2008 is er in Japan een ongelofelijk ontdekking gedaan, in de wateren bij het Okinawa vond men op een diepte van 150 m onder water enkele piramides. Na de ontdekking zijn in 1995 Japanse archeologen nog steeds bezig met het onderzoeken op de bodem van de Grote Oceaan. Het bizarre is dat de plaatselijke bevolking al lang op de hoogte was van het bestaan van deze piramides. De lokale bevolking leeft op visvangst en ze wisten al honderden jaren van de grote ontdekking. Ze wisten echter niet dat dit iets speciaal was en hadden het nooit gemeld. De Japanse archeologen hebben tijdens hun onderzoeken al acht delen van een oude stad onder water gevonden. Ook zijn er lange straten, triomfbogen en piramides gevonden.

Het bizarre aan dit nieuws is echter dat het nieuws pas in zomer van 2008 wereldwijd bekend is geworden toen de Amerikaanse televisiezender er een reportage over maakte. Terwijl in de Japanse archeoloog prof. Masaaki Kimura van de universiteit van de Riukiu Eilanden op Okiwana in 1996 een boek over deze archeologische site had geschreven.

Masaaki Kimura

Masaaki Kimuru onderzoekt de onderwaterformaties en hij gelooft dat hij de Aziatische overblijfeselen van een Atlantis stad heeft ontdekt.-  een oude beschaving die is verzwolgen door de oceaan. De marine geoloog zegt dat hij de ruïnes van een stad voor de kust van Yonaguni in de zuidwestelijke hoek van Japan heeft geïdentificeerd. Al decennia lang, heeft hij gewerkt om te bewijzen dat de keien, die in 1985 werden ontdekt door duikende toeristen afkomstig zijn van een oude stad, die, zoals hij zegt, de mythe van Mu gelanceerd kon – een Pacific equivalent van het verhaal over de verloren stad Atlantis . “Het ontwerp en de inrichting naar de ruïnes na behoren, moet de plaats op dezelfde manier hebben uitgezien als een oude Romeinse stad,” zei Kimura , professor aan de University of the Ryukyus en voorzitter van de non-profit Mariene Wetenschap en Cultuur Erfgoed Research Association.

“Ik kan me voorstellen dat een triomfantelijke boog-achtige standbeeld aan de linkerkant van het Colosseum was, en een heiligdom aan de andere kant van de heuvel, ‘zei hij tegen Reuters Television. Een van de eerste duikers merkte dat de rotsen  onnatuurlijk glad waren, en in de buurt van de kust van het eiland vormden een soort trap. Latere duiken door Kimura tijdens onderwateronderzoek onthulde onregelmatige, rotspartijen [een deel van] ongeveer een vierkante kilometer en heuvelachtige riprap.

Kimura zegt dat hij gelooft dat er in de stad een kasteel, een heiligdom, een kluis, standbeelden en het Colosseum. “Naar mijn inschatting, het kasteel was precies in het midden van de stad. En ook al zijn ze niet zo groot als het kasteel werden veel ruïnes ontdekt door schreeuwen als structuren,” zei hij in zijn studie. Kimura gelooft dat de stad werd 3.000 jaar geleden in een aardbeving gezonken.

Veel wetenschappers betwijfelen ieder geval de goedkeuring ervan, en uitleg over de ruïnes kan worden verklaard door natuurlijke fenomenen zoals getijde- en vulkanische activiteit. Ze zeggen ook dat maar weinig artefacten zoals klei potten of wapens werden gevonden, wat zou kunnen aantonen dat zelfs mensen die in het midden van deze rotsformatie. Kimura blijft hoe dan ook alle vertrouwen in. Ik ben er vrij zeker van dat er te maken hebben met een raadselachtige beschaving die in een tektonische vervorming in de Stille Oceaan is verdwenen,” zei hij.

Bron:
Erich von Däniken, boek “In naam van Zeus”, 2000.
© 2008 en 2017, Pelgrimspad.nl