Cursus ‘Omgaan met hooggevoeligheid’

Hoogsensitieve / hooggevoelige  personen  beleven hun ervaringen intenser dan de gemiddelde mens. Invloeden en energieën van de omgeving komen bij hun sterker binnen. Hierdoor is bij deze gevoelige mensen het emmertje eerder vol en hebben zij een grotere kans om opgebrand te raken.

Hoogsensitieve / hooggevoelige mensen voelen zich over het algemeen schuldig of hebben minderwaardigheidsgevoelens. Ook kunnen ze sterk overdrijven, dramatiseren en een slachtoffergedrag vertonen. In Nederland zijn circa 20 procent van de mensen hooggevoelig of hoogbegaafd. De hoogsensitieve mensen laten zich makkelijk de mond snoeren door anderen of laten zich gemakkelijk commanderen. Deze gevoelige mensen vermijden conflicten en hun in de omgeving (bijvoorbeeld collega’s) krijgen hun zin. Ook 20 tot 30% van de kinderen is sterk hooggevoelig. Als kind zijn zij “anders”dan andere kinderen, zij zijn open, hooggevoelig of overgevoelig en worden ook wel “nieuwetijdskinderen” genoemd.

Voorbeelden van hooggevoeligheid / hoogsensiviteit:

•  Zich stilhouden,
•  Snel toegeven
•  Geen kritiek durven te geven
•  Onenigheid vermijden
•  Mensen goed aanvoelen
•  Zorgzaam zijn voor anderen
•  Teveel op je schouders nemen
•  Intuïtief veel aanvoelen Onzeker voelen

Herken jij deze symptomen bij jouw zelf, of bij jouw kind, dan bieden wij jou een handreiking aan. In onze cursus leren wij jou hoe jij met de hooggevoeligheid of paranormaal begaafdheid mee om kan gaan. In deze cursus leren wij jou door diverse oefeningen en handige adviezen om te gaan met je hooggevoeligheid!

Datum :  plaats en datum nog niet bekend
Tijd : 09.00 uur tot 16.00 uur
Docenten:  Marianne Strijker en Johannes Zoet
Prijs :

Als wij de cursus gaan geven krijgt u een mailtje met informatie over de cursus Omgaan met hoogsensiviteit.
Heeft u interesse voor de cursus ‘Omgaan met hoogsensiviteit’, vul dan het hieronder staande formulier in en verstuur het

Naam (verplicht)
]

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht