Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wichelroede workshop in Openluchtmuseum Ootmarsum

september 22 @ 10:00 - 13:00

De oudste stad van Twente heeft bijzondere krachtplekken zoals de r.k. Judas en Simonkerk en de hervormde kerk, ook wel Napoleonkerk genoemd. In 1809 kocht Lodewijk Napoleon Bonaparte, koning van Holland, een stuk grond in het centrum en schonk het aan de Hervormde Gemeente. Van het geld die ze van Lodewijk Napoleon kregen konden ze een nieuwe kerk bouwen. De Bonepartes hadden ervaring met leylijnen en wichelroedelopen. Lodewijk Napoleon Boneparte zijn broer, Napoleon Boneparte, keizer van Frankrijk, had circa 50 wichelroedlopers in het Franse leger.

Ook het Openluchtmuseum Ootmarsum heeft veel positieve krachtplekken. In samenwerking met het openluchtmuseum organiseren we op zaterdag 22 september weer een workshop wichelroedelopen. Onderleiding van Johannes Zoet leer je het hanteren van wichelroede lopen. Na de theorie ga je het geleerde in praktijk brengen, door zelf te gaan wichelroede lopen op het terrein van het bijzondere terrein van het openluchtmuseum. Je hoeft geen basiskennis te hebben, om mee te doen met de workshop wichelroedelopen.

Wat zijn leylijnen?, dezxe vraag krijgt onze wichelroedeloper vaak. Leylijnen zijn positieve onzichtbare energielijnen, niet te verwarren met de negatieve aardstralen. Leylijn is vernoemd naar het oud-Engels woord Leah, dit betekent “luwte / bescherming”. Vooral grafheuvels, kerken en havezaten werden bewust door de mens op knooppunten van positieve energie gebouwd. Dieren zoals koeien, paarden en schapen rusten of slapen zelfs graag op een leylijn.

Plaats: ingang Openluchtmuseum Ootmarsum
Datum: zaterdag 22 september 2018
Aanvang: 10.00 uur dan krijg je een kop koffie of thee aangeboden. Om 10.30 uur starten we met de workshop wichelroedelopen.
Tijd workshop: 3 uur.
Prijs: 20 euro, entree museum, 1 kop koffie of thee en wichelroede inbegrepen.

Na aanmelden krijgt u van ons bevestiging met informatie over de workshop.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Datum

Onderwerp

Je bericht

512

Locatie

Openluchtmuseum Ootmarsum
Commanderiestraat 2
Ootmarsum, Overijssel 7631 EA Nederland
+ Google Maps