Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wichelroede workshop in Leiden, centrum & burcht

september 17 @ 09:30

Halverwege 19de eeuw deed de Brit William Henry Black onderzoek in Europa, China en India naar geheimzinnige onzichtbare lijnen. Hij was overtuigd, dat deze onzichtbare lijnen over honderden kilometers uitstrekten en dat o.a. kastelen en middeleeuwse kerken op deze onzichtbare lijnen staan. In 1921, kreeg de Britse wichelroedeloper en amateurarcheloog Alfred Watkins een visioen. Hij zag een landschap met een netwerk van onzichtbare lijnen over grafheuvels, kastelen, kerken en heilige bronnen. Watkins kwam tot conclusie dat de prehistorische mens tot aan de late middeleeuwen wegen of paden had aangelegd over onzichtbare lijnen, om zo veilig over deze wegen of paden te kunnen verplaatsen. Alfred Watkins noemde deze onzichtbare lijnen ‘leylijnen’ vernoemd naar het oude Engelse woord “leah”, dit betekent luwte, bescherming.Omstreeks 1990 ontdekte de Friese wichelroedeloper en historicus Wigholt Vleer dat er in Nederland veel middeleeuwse kerken door middel van de leylijnen met elkaar in verbinding staan en dat diverse leylijnen in kerken, grafheuvels en bronnen op een knooppunt bij elkaar komen.

Uit archeologische stadsopgravingen blijkt dat het oude centrum van Leiden langs de Oude Rijn en de Lede [een aftakking van de Oude Rijn] lag. Dit watertje wordt tegenwoordig de Mare genoemd.

In het centrum van Leiden zijn diverse positieve krachtplekken, ook wel leycentra genoemd. Dit zijn knooppunten van lijnen met positieve energie, waardoor een bijzondere krachtplaats ontstaat. En actief en positief is voor de omgeving. Deze energie houdt geen verband met ‘aardstralen’. In de Chinese Feng-shui wordt deze energie ‘De Geest van de Aarde’ genoemd.

informatie workshop

Kostprijs : €  18 p/p, wichelroede inbegrepen
Datum : zondag 17 september 2017
Duur workshop: 3 uur

Tijd : 13.00 uur 
Start: vanaf voorkant NS-station, is het circa 5 minuten wandelen naar de plek waar we starten.

Aanmelden open 
Je kunt via het contactformulier je aanmelden. Na aanmelding krijg je per mail een bevestiging met gegevens over de workshop. De start is circa 5 minuten lopen vanaf NS station [ voorkant station, richting stad ].

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Datum

Onderwerp

Je bericht

512

Organisator

pelgrimspad.nl
Telefoon:
06-138 294 00
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl
Website:
www.pelgrimspad.nl

Locatie

Burcht
Van der Sterrepad
Leiden, Zuid-Holland 2311EH Nederland
+ Google Maps