Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Leiden – Wichelroede wandeling centrum & burcht

september 8 @ 13:00 - 16:00

Halverwege 19de eeuw deed de Brit William Henry Black onderzoek in Europa, China en India naar geheimzinnige onzichtbare lijnen. Hij was overtuigd, dat deze onzichtbare lijnen over honderden kilometers uitstrekten en dat o.a. kastelen en middeleeuwse kerken op deze onzichtbare lijnen staan. In 1921, kreeg de Britse wichelroedeloper en amateurarcheloog Alfred Watkins een visioen. Hij zag een landschap met een netwerk van onzichtbare lijnen over grafheuvels, kastelen, kerken en heilige bronnen. Watkins kwam tot conclusie dat de prehistorische mens tot aan de late middeleeuwen wegen of paden had aangelegd over onzichtbare lijnen, om zo veilig over deze wegen of paden te kunnen verplaatsen. Alfred Watkins noemde deze onzichtbare lijnen ‘leylijnen’ vernoemd naar het oude Engelse woord “leah”, dit betekent luwte, bescherming. Omstreeks 1990 ontdekte de Friese wichelroedeloper en historicus Wigholt Vleer dat er in Nederland veel middeleeuwse kerken door middel van de leylijnen met elkaar in verbinding staan en dat diverse leylijnen in kerken, grafheuvels en bronnen op een knooppunt bij elkaar komen.

Uit archeologische stadsopgravingen blijkt dat het oude centrum van Leiden langs de Oude Rijn en de Lede [een aftakking van de Oude Rijn] lag. Dit watertje wordt tegenwoordig de Mare genoemd.

In het centrum van Leiden zijn diverse positieve krachtplekken, ook wel leycentra genoemd. Dit zijn knooppunten van lijnen met positieve energie, waardoor een bijzondere krachtplaats ontstaat. En actief en positief is voor de omgeving. Deze energie houdt geen verband met ‘aardstralen’. In de Chinese Feng-shui wordt deze energie ‘De Geest van de Aarde’ genoemd.

Wij organiseren op zondagmiddag 08 september een bijzondere en leerzame wichelroedeworkshop in het centrum van Leiden. Je hoef niet ervaren zijn om mee te doen met de workshop wichelroede lopen. Er zijn diverse bijzondere positieve krachtplekken in het centrum van Leiden, o. a. de molen De Valk. Als hoogtepunt van deze workshop wichelroedelopen is het mottekasteel in het centrum van Leiden. Tijdens deze workshop wordt je geleerd hoe je o.a. leylijnen en leycentra kan vinden.

Plaats: Leiden
Datum : zondag 08  september 2019
Duur :  3 uur

Start : 13.00 uur tot 16.00 uur
Prijs : 15 euro p/p, wichelroede inbegrepen

Na aanmelding krijg je per mail een bevestiging met gegevens over de workshop. De start is circa 5 minuten lopen vanaf NS station [ voorkant station, richting stad ].

AANMELDFORMULIER

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Datum

Onderwerp

Je bericht

512

Locatie

Burcht
Van der Sterrepad
Leiden, Zuid-Holland 2311EH Nederland
+ Google Maps

Organisator

PelgrimspadNL
Website:
www,pelgrimspad.nl