Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wichelroede workshop bij Bussum

november 5 @ 09:00

Het Gooi staat bekend als een bosrijk stukje. Tot ver in de 19e eeuw was dit gebied een ruige heidevlakte, waarop kleine boertjes (de erfgooiers) met moeite hun bestaan bij elkaar scharrelden. Het gebruiksrecht over de grond, dat oorspronkelijk eigendom was van de abdij van Elten. De abdij is gesticht door de Friese prediker Liudger – zijn vader was metgezel van Bonifatius – hij leefde van 744 tot 809 na Chr. Liduger was eigenaar van de heide en woeste grond. De grond in het Gooi bleef, tot de 19e eeuw na opheffing van de Eltense abdij, door vererving in mannelijke lijn van de familie van Liudger . Vanaf de 19e eeuw werd het eigendomsrecht over het gebied verdeeld onder de erfgooiers en de Nederlandse Staat.

Maak kennis met reuzen en kabouters
We starten bij aan de rand van het bos bij Bussum. In het bos is één van de zes doodwegen die bij Laren diverse kanten, o.a. de heid en bos lopen. Deze doodwegen zijn ontstaan tijdens de bronstijd [ 2100 tot 880 voor Chr.] deze doodwegen zijn magische wegen. In het bos gaan we naast spiritueel voelen en mediteren, ook wichelroedelopen. Op enkele magische plekken komen we in in contact met reuzen en kabouters.

Info & aanmelding
Datum: zondag 5 november 2017
Locatie: Bos bij Bussum
Duur workshop: 2,5 uur

Tijd: 9.00 uur 
Prijs: € 15 p/p,  wichelroede inbegrepen

Aanmelden voor de Wichelroede  Wandeling vul hieronder het inschrijfformulier in. Na aanmelden krijg je een bevestiging met informatie over de wandeling en de plek waar we starten.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Datum

Onderwerp

Je bericht

512

Gegevens

Datum:
november 5
Tijd:
09:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Bussum
Bussum,
Website:
www.pelgrimspad.nl

Organisator

pelgrimspad.nl
Telefoon:
06-138 294 00
E-mail:
contact@pelgrimspad.nl
Website:
www.pelgrimspad.nl