Groepsuitje Wichelroedelopen in Openluchtmuseum Ootmarsum

Ootmarsum is een van de oudste steden in Twente. Het werd 126 na Chr. door de Frankische veldheer Othmar gesticht. In 1300 verleende bisschop van Utrecht, Willem II Berthout aan Ootmarsum stadsrechten. In het stadje zijn veel bijzondere plekken met leylijnen.  De hervormde kerk heeft een bijzonder geschiedenis! In 1809 gaf de Franse koning Lodewijk Napoleon Bonaparte, die katholiek was, de grote kerk terug aan de katholieken. Wel moesten de katholieken het kerkorgel afstaan aan de hervormden. De familie Bonaparte had ervaring met leylijnen. Lodewijk Napoleon zocht een plek in Ootmarsum waar leylijnen zijn, waarop de hervormden hun nieuwe kerk konden bouwen.

 Iparkachtig terrein met diverse boom- en waterpartijen van het openluchtmuseum gaan we wichelroedelopen.  Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe ‘het Hoge Huys’. In de middeleeuwen was het een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. Vanaf de 17de eeuw werd het de hoofdwoning van de rijksgraven van Heiden Hompesch tot Ootmarsum. Zij waren in die tijd gouverneurs van Twente. Op het museum terrein bevinden zich een groot aantal authentieke streekgebonden boerengebouwen. De origineel ingerichte gebouwen geven een beeld van hoe er in deze regio gedurende vele eeuwen geleefd en gewerkt werd.

 Op speelse wijze wordt tijdens het wichelroedelopen les gegeven in het wichelroedelopen.
Jullie hoeven geen basiskennis te hebben om mee te doen met de gaafste wichelroedeworkshop van Twente. Jullie leren om met de wichelroedes op zoek te gaan naar de positieve leylijnen. Wat zijn leylijnen? Leylijn is vernoemd naar het oud-Engels woord Leah, dit betekent ‘luwte / bescherming’.

Informatie

Plaats: Openluchtmuseum terrein
Dag: maandag t/m zondag
Periode: 01 maart t/m 31 oktober
Duur workshop: 2 uur
Prijs : 12,50 euro  p/p, wichelroede  inbegrepen, exclusief entree museum.
Entree museum:  groepsprijs  5,25 euro p/p [ minimaal 10 personen ]. Tot 10 personen € 6,75 p/p 
Eten en drinken in het restaurant voor uw groep is mogelijk, u kunt dit regelen via het restaurant bij het museum.
Minimum leeftijd: 16 jaar

Boeking: voor informatie en boeking kunt u met ons contact opnemen via e-mail contact@pelgrimspad.nl  of bel  06 226 2126 98.