Geomantie workshop

De aarde is miljarden jaren oud. Overal in het landschap zijn er rituelen gedaan. De herinneringen van deze rituelen zijn verankerd in de aarde en veroorzaken een “linksdraaiende” of “rechtsdraaiende” energie. In de aarde zijn o.a. ondergrondse wateraders, breuklijnen en leylijnen. Deze hebben een bepaalde invloed op het aardoppervlak. De laatste jaren is de mens ver van de natuur verwijderd geraakt. De proceskennis van de natuurenergie en onze omgang daarmee, is grotendeels verdwenen. En daarmee ook het gevoel voor de natuurlijke logica der dingen. Laat de natuurlijke processen weer een positieve spiegel voor ons zijn!

Geomantie is een oude, esoterische wetenschap over de geheimen van de subtiele energieën en krachtstromen van en rond de aarde. Het begrip Geomantie is samengesteld uit twee woorden: het Griekse woord “Geo” is afgeleid van de oorspronkelijke godin Gaea of Gaia [Moeder Aarde]. Het Griekse woord “mantikè” betekent waarzegkunst. Het daarvan afgeleide “mantis” betekent ‘ziener. Letterlijk betekent Geomantie: waarzegkunst over verschijnselen op de aarde. Eigenlijk is Geomantie veel meer is dan waarzegkunst, het is een ervaringswetenschap die de mens bewust maakt en in contact brengt met zijn levende leefomgeving. Geomantie is zo oud als de mensheid zelf. Altijd werd plaatsen die een zekere geschiktheid voor verschillende doeleinden hadden voor de mens. Eeuwenlang was het de streven van de mensen om spirituele vaardigheden te optimaliseren. Het was een kunst die vroeger voorbehouden was aan een selecte groep ingewijden en die op velerlei terreinen geraadpleegd en ingezet werden. Het meest bekend is de toepassing in de architectuur. De locatie van historische bouwwerken als de piramiden, belangrijke tempels en kathedralen werd met behulp van de Geomantie uitgezocht en bepaald [tegenwoordig worden kerken en tempels nog steeds mede door Geomantie gebouwd]. Ook de richting, hoogte en grootte van het bouwwerk werden mede door de Geomantie bepaald. Nog verder terug in de tijd werd deze kennis aangewend om de plek en plaatsing van o.a. steencirkels, menhirs, hunebedden en grafheuvels te bepalen. Geomantie is dus iets oud en modern tegelijkertijd.

Groepsuitje geomantie & wichelroedelopen
Hebben jullie het gevoel dat de natuur meer is dan een verzameling planten, bomen of wat er in de natuur leeft? Willen jullie in contact komen met elven en kabouters? Of willen jullie meer willen weten over de energieën in de natuur of in de stedelijke omgeving? Willen juillie er bewuster gebruik van te kunnen maken?

Wij kunnen de teambuilding voor u samenstellen in Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en Drenthe.

Info workshop:

Duur workshop:  3 uur 

Kostprijs:  18 euro p/p, wichelroede inbegrepen. 

Voor het boeken van het groepsuitje Geomantie & Wichelroedelopen kunt u ons mailen via contact@pelgrimspad.nl of bel 06 –  226 216 98